Tholen - Zeeland
Vanuit Dordrecht was het plan in België te eindigen doch het schip strandde (geen goed woordgebruik, merk ik. Gelukkig vaart hij nog gewoon...) in Tholen, Zeeland. (Nederland is tóch groter dan je denkt). Johnhad geen haast (heerlijk voor hem)en vertrok pas om10.30 uur uit Dordrecht.Er werd eerst een kopje koffie gedronken mét meegebrachte appeltaart van Julian. Julian nam afscheid (alweer afscheid...we doen niet anders!) en John stuurde zijn schip van de kade.Het weer was wederom niet geweldig, een koude start van 6 graden die gelukkig in de loop van de dag `warmer` werd te weten 10 graden (ik gooi nog blokje hout op het haardvuur...). Om 14.30 uur begon het ook nog te regenen. Gelukkig ontpopt Ruud zich, buiten zijn huishoudelijke kwaliteiten, ook als 2de stuurman en neemt hij regelmatig het stuur ter hand. Zo kan men onderling zich opwarmen binnen waar de kachel, sinds het vertrek, NIET meer uit is geweest! Rudolf vermaakt zich uitstekend en kijkt zijn ogen uit. Nederland voorbij te zien glijden terwijl jij aan je kopje koffie zit is een mooie ervaring. Oluf gaat lekker zijn eigen gang en kent alle `scheeps`klappen van de zweep en dat is voor John ook fijn.
Om 16.45 uur werd Tholen aangedaan en een klein jachthaventje was het einddoel van deze dag. Tholen...een schattig éch Hollands plaatsje waar 's avonds geen fluit te doen is maar waar het goed fotograferen is...zie de foto's. Vandaag wacht ik (Mart) weer smachtend op hét telefoontje vanavond om dit reisverslag te vervolgen....
Vandaag wordt de Schelde (Ooster of Wester...ik weet het nog niet) overgestoken en dat schijnt een behoorlijke plas te zijn om dan uiteindelijk toch in België (Zelzate) aan te komen.
Zo het is al weer de 4e dag we begonnen met mooi weer we zagen de schip met zure appelen aankomen, windkracht 7 tegen en heel veel regen Oluf was er op voorbereid met zwemvest trotseren wij de Ooster en de westerschelde Oluf had de humor er nog in, in de sluis lag de OCTAVIA er alleen in en nu nog de laaste oversteek naar Belgiës wateren richting Zelzate met de Octavia tussen de grote Reuzen.
Voor mij is her een fantastische ervaring. Je bekijkt de wereld op een heel andere manier. Ondanks koude, regen en wind had ik het niet graag willen missen. Heel interessant is de afwisseling, elke rivier en elk kanaal is wewer anders en zo is het zicht op de oevers. De oversteken van eerst de Ooster en daarna de Westerschelde waren met dit weertype zelfs extra spannend. En Nu zijn we in Belgie. Dus weer nideuwe belevenissen in zicht. Voor mij is het bijzonder prettig
met drie ervaren zeelui mee te mogen reizen! Rudolf